Beslisondersteuning voor zorgprofessionals en patiënten met leverziekten.

Huisarts

BIBHEP workshop voor huisartsen.

Jaarlijks sterven zo’n 500 patiënten, een deel onnodig, aan de gevolgen van hepatitis B of C. Hoe valt te verklaren dat de sterfte door aids sinds 1996 met 75% is afgenomen en de sterfte door hepatitis juist met 30% is toegenomen? Even verontrustend is de sinds 2008 ingezette daling van de identificatie van hepatitis B en C dragers.
Nieuwsbrief september2014 afb2  Nieuwsbrief september2014 afb3

Het workshop programma voor huisartsen door hepatitis specialisten (MDL-arts, internist-infectioloog) wordt door het Ministerie van VWS en Innovatiefonds Zorgverzekeraars Nederland (twee belangrijke financiers van het BIBHEP programma ) een van de sleutel elementen genoemd. Hiermee kan de 1e en 2e lijn bewust worden van het hepatitisprobleem van Nederland. BIBHEP streeft ernaar om in 2017 te kunnen zeggen dat ieder ziekenhuis en iedere huisartsenpraktijk in Nederland bewust meewerkt aan het opsporen van hepatitis B en C, zodat diegenen met progressieve leverschade behandeling krijgen en wij gezamenlijk het sterftepercentage terug brengen naar het niveau van hiv nu.

Doe mee en meld u aan voor het organiseren van een BIBHEP workshop huisartsen-hepatitisspecialisten in uw regio via www.liverdoc.nl/bewustzijn/workshops

Laatste wijziging: oktober 2017

Zoeken in Nieuws