Beslisondersteuning voor zorgprofessionals en patiënten met leverziekten.

Huisarts

BIBHEP = BEWUSTZIJN, IDENTIFICATIE & BEHANDELING HEPATITIS B & C

Zorgverleners bewust maken en bewust houden van de vermijdbare sterfte ten gevolge van hepatitis B en C is het hoofdthema van dit nationale programma.

BIBHEP richt zich ook sterk op het faciliteren van zorgverleners bij de identificatie van virusdragers en de behandeling van patiënten met een sterk verhoogd risico op hepatitis-gerelateerde sterfte; het programma monitort ook de effecten en analyseert.

Het BIBHEP programma maakt gebruik van de volgende instrumenten:

Bewustzijn scheppen & vasthouden

Identificatie & verwijzing


BIBHEP kaart
Alerting via
- HIS

- Huisartsen lab
- Ziekenhuis lab

Behandeling & registratie


Top Publicaties
RisicoScores
e-Consult
Klin. registratie
Benchmarking
e-Therapietrouw

Monitoring & analyses

logo BIBHEPdef klein BIBHEP is gericht op huisartsen en specialisten. In 2014 wordt het BIBHEP programma uitgebreid naar de publieke gezondheidszorg (GGD-en) en de verslavingszorg.

Algemeen Dagblad: Mogelijk 60.000 mensen met hepatitis.

Mogelijk 60.000 Nederlanders lopen met een tijdbom in hun lichaam. Ze hebben zonder dit te weten hepatitis B of C onder de leden en gaan daar, soms na tientallen jaren, opeens aan dood. Terwijl het makkelijk op te sporen en te genezen is. Professor Schalm voelt zich roepende in de woestijn, en heeft daarom samen met anderen BIBHEP opgericht. Naar aanleiding hiervan publiceerde het AD op 11 mei 2012 het artikel 'Mogelijk 60.000 mensen met hepatitis' waarin professor Schalm uitgebreid aan het woord is.

Lees het volledige artikel hier: deel 1 en deel 2.